Estagel: mega fransk og mega charmerende!

Når læseferien og de ubehagelige eksaminer engang er overstået, skal jeg endelig sydpå igen. Denne gang med min far! Vi besluttede os for at tage ned til deres hus i Sydfrankrig, bare os to i en uge, imens kærester og koner stadig arbejder.

Huset ligger i den lille by Estagel, som er meget lokal og meget fransk. Jeg fik et mindre kulturchok første gang jeg besøgte byen, fordi jeg var vant til de sædvanlige charterferier med hotel, pool, drinks og engelsktalende personale.

Drinks er der stadig masser af (eller.. vin er der stadig masser af!) men hvis du skal bade, er det i badesøen, og hvis du skal købe crossainter foregår det på fransk. Til gengæld er servicen i byen meget høj, da du kan sidde på terrassen med din kaffe og høre “dagens nyheder” brage ud af højtalerne, der er placeret ved alle byens hjørner. Det er selvfølgelig lokale nyheder, så alle kan følge med i hvem der skal giftes, hvem der skal begraves og hvad der foregår på markedspladsen næste lørdag. Mega fransk og mega charmerende!

skaermbillede-2017-04-10-kl-17-35-48

Området er proppet med vinplantager, vinslotte og små lokale vingårde, hvilket vi fik et par dage til at gå med sidst vi var afsted. Ovenstående billede er fra en restaurant på den flotteste vingård, hvor vi fik den lækreste 3-retters menu med allllt for meget god vin til. Helt sikkert et sted jeg skal besøge igen i år.

skaermbillede-2017-04-10-kl-17-37-59 skaermbillede-2017-04-10-kl-17-36-40

Lidt billeder fra badesøen og gåtur (læs: mega hård hiking) i klipperne. Der må jeg nok indrømme, at jeg nød badeturen en smule mere! Men om ikke andet er naturen fuldstændig fantastisk i Sydfrankrig og helt klart et besøg værd.

skaermbillede-2017-04-10-kl-17-40-22

Efter et hårdt år med sygdom i familien, bliver det så rart at kunne nyde tilværelsen med min far i Estagel. Vi skal dog køre derned,  hvilket tager lige omkring 1,5 dag og det bliver helt sikkert en udfordring, da jeg lovede mig selv aldrig at tage på køreferie igen efter sidste omgang.. Nå well, jeg var nok bare sart dengang 😉

(Nu skal jeg ud og købe en crossiant.. sådan en med chokolade i selvfølgelig!)

Håber I har en dejlig påske, med dem I holder af.

Byyyeee!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *