Podcast anbefalinger: Disse vil du ikke gå glip af (april 2019)

6 af de gode

Jeg elsker gode historier. Både de uhyggelige, de inspirerende og de oplysende. Og noget jeg elsker næsten lige så højt, er at fortælle min omgangskreds hvad jeg hører, fordi de gode historier har det med at fylde meget i mit hovede. Jeg er typen, der googler alt om hovedpersonen og altid skal være klar med et “fun fact”. Måske opskriften på en lidt irriterende type, men det kan jeg ikke løbe fra. Derfor skal I da heller ikke snydes for min nuværende podcastliste.

Dronekrigeren: Denne meeeehheeega medrivende podcast ligger godt oppe på topslisterne og med god grund. Jeg startede med at høre den, fordi jeg ikke lige havde andet at lytte til en dag og den ramte mig fra det allerførste minut. Jeg elsker alt “true story”, og den her kom virkelig nært, da min egen skole pludselig blev indblandet. Den er skræmmende, oplysende og yderst interessant, da det viser sig at Islamisk Stats droneindsats i krigen, trækker tråde tilbage til vores kære København..

Schøtministeriet: Inden længe skal vi til stemmeurnerne og derfor er det måske ikke en helt dum idé, lige at sætte lidt podcast-tid af til netop dette. . Her kommer Michael Schøt ind i billedet. Når der bliver debatteret et politisk emne i medierne er det ikke altid, jeg lige forstår, hvad hulen det hele drejer sig om, men det gør hr. Schøt og der er han altså bare en fantastisk formidler. Han formår at smøre de tørre emner ind i lidt humor og det er bare guld værd, når der bliver snakket pensionsplaner.

Den sorte boks P3’s radioprogram Den sorte boks, har jeg kendt til i lang tid, men det var først i april, jeg hørte et helt program og jeg synes, det var så skønt, fordi jeg fik stillet min kendis-nysgerrighed. Konceptet går ud på, at de to værter får lov til at tage gæstens telefon og kigge på det de vil. Prøv lige at overvej hvor nervepirrende det må være! Og så foregår det samtidig i radioen. Aldrig i livet om jeg ville deltage, men jeg elsker at vi har modige, kendte danskere, der gerne vil. Jeg kan f.eks. anbefale afsnittet med Peter Falktoft, Julie og Jesper fra “29” og afsnittet med Mads Brügger hvor det går heeelt galt.

Mørkeland: Ja, det er efterhånden en klassiker på de danske podcast-lister efterhånden og jeg har selv været fast lytter i et års tid, men den skal med på min liste og især efter deres fornylige modvind i medierne. De to veninder, der har en sand mordhistorie med til hvert afsnit, fortæller på en behagelig og respektfuld måde, der får mig, som lytter, til at mærke frygten, men samtidig også mærke lettelsen over at jeg sidder i trygge rammer. De forfærdelige historier får mig til at værdsætte min egen tilværelse og det er nok den største grund til, at jeg hænger ved.

Game of Thrones med Zetland: Jeg elsker at læse fanteorier og nørde detaljer næsten lige så højt, som jeg elsker at se selve serien. Min nye guilty pleasure er denne podcast om GOT, hvor der virkelig bliver gået i dybden med hver enkelt afsnit og jeg kan slet ikke lade være med at snakke med, når jeg samtidig går og svinger støvsugeren. Der er detaljer om de farver, lyde og effekter der bliver brugt, teorier jeg ikke selv havde tænkt på, sammenhængen i mellem forskellige afsnit m.m. JEG ER FAN.

(Emma) Martiny podcast: Emma er bare super tjekket og inspirerende! Hvis jeg bare kunne få halvdelen af hendes drive, så ville jeg være glad. Udover hendes blog, virksomheder og projekter så har hun også denne skønne podcast, hvor hun interviewer inspirerende mennesker som gerne vil snakke med hende om drømme, idéer, karrierer, sundhed osv. Jeg får altid mere mod på livet, efter at have hørt hendes podcast.

Hvad jeg skal lytte til i maj

30-års krisen. Den skal jeg så meget høre! Jeg frygter det forbandet 3-tal så meget!

Alt hvad de anbefaler i Mørkeland. Jeg har altid en intention om at høre det hele, men jeg når det aldrig.

Succeskriteriet. Jeg synes iværksætteri er mega spændende, selvom jeg måske ikke ser mig selv gå den vej, men jeg får meget energi ud af at høre om rejsen til succes.

Skønhedskontrakten. Der foregår noget lusket bag skønhedskonkurrencen Miss Danmark og endelig tør deltagerne at stille sig frem og fortælle hvor dårlig en behandling, de har fået. Især direktøren Lisa Lents skulle være noget af en skurk.

Er der andet, jeg skal høre i maj? Skriv endelig hvis du brænder inde med en mega god podcast!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *