Rejseguide til Ibiza: Øens bedste caféer og seværdigheder

Jeg må indrømme, jeg havde mine betænkeligheder, da V kom hjem og sagde “hvad med Ibiza?” som sommerferiedestination. Øen har jo virkelig et ry for at være.. festlig.. Og ja ja, bevares jeg har da selv været i Lloret de Mar et par gange i mit liv, men den tid er ligesom forbi. Det viste sig at Ibithhaa, har meget mere at byde på og at der er områder, der er alt andet and fest og farver, men til gengæld smukke solnedgange, pensionerede englændere og café-perler. Det var nemlig lige, hvad vi havde brug for efter tre dage i Barcelona med ømme fusser og hæse stemmer efter at have skrålet med til en Ed Sheeran koncert.

Vi endte med at booke et hotelværelse på et stort all-inclusive hotel for voksne. Meeen, da vi jo stadig godt kan være børn indeni, havde vi selvfølgelig valgt det hotel med vandrutschebaner. Genialt jo. Området hed Portinatx og er et meget (med tryk på meget) roligt sted. Jeg vil vove at påstå, at det er et af de smukkeste steder på Ibiza. De fineste små strande med det klareste vand. Grønt og frodigt og fantastiske udsigter. Ej hvor vil jeg bare gerne tilbage! Jeg har faktisk skulle tage mig sammen til at skrive det her indlæg, fordi jeg vidste, det ville give mig Ibiza-ve.

Anyways – meningen var, at I skulle få lidt idéer til, hvad man kan lave på Ibiza og hvad rejsemålet har at tilbyde. Så lad os springe frem til det. Der er nok en masse andre gode forslag, men nu tager jeg lige udgangspunkt i mine egne erfaringer.

Caféerne I skal besøge

The Giri ligger i San Juan, som er en lille by oppe nordpå. Her får I jer noget af en overraskelse, da caféen udadtil ikke helt udstråler alt det, den faktisk indeholder. Men bare rolig i er kommet til det helt rigtige sted. I træder langsomt ind i den hyggeligste café, der tager jer igennem flere velindrettede rum og ender til sidst ude i den skønneste baghave med daybeds, urtehaver og en ægte bohemian stemning. Her er indretningen lige så veludført som maden (og deres sindssygt lækre lemonade). For liiige at toppe den, så er caféejerne fra Danmark!

Billedet er lånt af @thegiri_ibiza

Los Enamorados i Portinatx. Den her café/restaurant blew our minds! For det første er udsigten fantastisk, for det andet er indretningen så unik og syret, men samtidig vil man bare eje det hele. Og maden er vanvittig lækker. Viktor og jeg skulle egentlig bare forbi til et glas vin, men endte med at bestille kylling, som vi kunne snacke. Og det var. verdens. bedste. saftige. krydrede. kylling. Her skal I helst bestille bord inden, da der er rift om pladserne ud til vandet og hvis I har pengepungen i orden, er det også muligt at indlogere sig på ét af de ni værelser, som bygningen også rummer. V og jeg snakkede om at tage tilbage og bo der, når vi engang skal på honeymoon.. Ej okay, jeg snakkede med mig selv om det..

Billedet er lånt fra @losenamoradosibiza

Café Montesol ligger i Ibiza by – tæt på havnen. Caféen er en del af det store, smukke 5-stjernet hotel Gran Hotel Montesol (hvor jeg helt sikkert også skal indlogeres på et tidspunkt). Caféen har eksisteret siden 1930’erne og er et populært mødested, hvor man siger: “If you haven’t been to Montesol, you haven’t been to Ibiza”. Alt det her, havde vi ingen idé om, da vi stillede bilen fra os i håb om at finde en god kop kaffe i Ibiza by. Men stedet faldt vi hurtigt for, da de har udeservering og ligger et tilpas pulserende sted, hvor man rigtig kan observere mennesker.

De caféer vi ikke nåede, men som også var på listen

S’Escalinata Denne café fandt jeg, da jeg søgte inspiration, inden vi tog afsted. Forestil dig lige at sidde på de skønne fatboys og drikke sangria? Stedet skulle være yderst populært og tilbyde en moderne form for tapas.

Billedet er lånt fra @ibizasescalinata

Keto Kitchen har specialiseret sig i at lave mad og drikke som er sukkerfrit og vegansk. Samtidig ser det vanvittigt lækkert ud med en masse smukke farver, som gør det umuligt at vælge ud fra deres menukort. Jeg ærger mig sååå meget over, at vi ikke nåede forbi.

Billedet er lånt fra @ketokitchenibiza

De seværdigheder I skal se

Es Vedrá: Lej en bil og kør ud til det sydvestlige Ibiza hvor I vil finde Es Vedrá ude i vandet. Der er tale om en stor klippe, der betegnes som et af de mest magnetiske steder på jorden – i fint selskab med nordpolen og Bermuda trekanten. Der florerer mange historier om Es Vedrá bla. at der er UFO aktivitet, at havfruer holdte til ved klippen og at området er magisk. Selvom man måske ikke tro på alle de myter, så er der alligevel noget mystisk over området og så er det bare et smukt syn! I samme område (på selve øen) findes Ibiza’s “best kept secret” nemlig et stort sandstenbrud som har fået kælenavnet Atlantis.

V var virkelig imponeret, som I kan se..

Ibiza by: Nu bliver det rigtig turistet, men det kan man næsten ikke komme udenom, når man bevæger sig rundt på en spansk ø. I Ibiza by skal i gå langs havnepromenaden og spotte kæææmpe store luksusyachts og bliver herre misundelige. Det hører sig til! Dernæst skal I forbi den gamle bydel, som selvfølgelig er super charmerende med små gader og gamle facader. Ikke så meget andet at sige til det 😉

Billede lånt fra Tui.dk

De seværdigheder vi ikke nåede, men som også var på listen:

Formentera er en lille, flad ø godt 20 km syd fra Ibiza med en uspoleret og afslappet atmosfære og ikke mindst de smukkeste strande. Øen har ikke nogen lufthavn, så at sejle er naturligvis den letteste måde at besøge Formentera og en en-dags tur skulle for alvor åbne op for din indre bohemian.

Billedet er lånt fra @formenteraexperience

Ushuaïa: Selvom indlægget skulle påpege at Ibiza kan tilbyde meget andet end fest og farver, så kunne jeg alligevel godt tænke mig at opleve Ushuaïa! Faktisk er det et hotel, men det er mest af alt kendt for et vanvittigt sceneshow, hvor de helt store DJ’s verden over kommer og spiller. Det, jeg synes er fedt ved Ushuaïa, er, at festen starter når solen stadig er oppe og at de lukker ved midnatstid. Det passer ekstremt godt til mit party-gen 😉

Billedet er lånt fra @ushuaiaibiza

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *