Rejseguide: Lidt om Lapoint surfcamp, instavenlig mad og skønne Canggu

Hvis der er noget, jeg virkelig ikke bryder mig om, så er det at få vand i næsen. Det sker i sjældne tilfælde når min kæreste er lidt for kæk og får lyst til at smide mig i vandet eller når jeg f.eks. vælger at tage på surferferie til Bali .. Det gik selvfølgelig op for mig, da jeg stod foran åbent hav med et longboard i den ene arm (eller det var faktisk i begge arme, for de er jo tunge!) og en klodset hjelm på hovedet og hørte min instruktør sige “Okay, let’s go!”. På det tidspunkt havde jeg allermest lyst til at sige “Hell no, I’m going home”, men det viste sig at være en kæmpe succes at se min frygt i øjnene og springe ud i det! Ja, en lille cliché – I know.

I juli 2018 tog min veninde Mette og jeg først en uge til Singapore og derefter to uger til Bali hvor vi skulle bo på Lapoint’s surfcamp i Canggu. Valget faldt på Canggu, fordi vi havde hørt så godt om området og fordi jeg havde set alle de instavenlige caféer på nettet. Instagrammen skulle jo også plejes! Lysten til at lære at surfe kom for 4 år siden, da jeg hurtigt stiftede bekendtskab med det på en ferie til San Diego. Jeg lovede mig selv, at det SKULLE jeg bare lære, inden jeg blev alt for voksen.

Selvom vi på ingen måde blev professionelle surfere, så var det virkelig sjovt at fordybe sig i det i to uger og antallet af gange jeg faldt af boardet og fik vand i næsen, blev altid glemt, når jeg så endelig stod og faktisk styrede det. Kæmpe sejrsfølelse! At man så samtidig bruger sin krop en hel del, uden faktisk at lægge mærke til det, før dagen efter, er jo bare et kæmpe plus. Så hvis du har fået blod på tanden, så er det bare med at springe ud i det! Jeg har samlet lidt nyttig viden herunder om mit ophold med Lapoint, som er meget anbefalingsværdigt.

LAPOINT SURFCAMP – CANGGU

Vi ankom sent en mandag aften, og blev med det samme modtaget af det søde Lapoint staff, som primært var fra Skandinavien. De havde alle de tilfælles at de elskede Bali og de elskede at surfe. Vi mødte også hurtigt de andre gæster på campen som stort set alle var i tyverne, og enten rejste alene, eller sammen med en ven. Nogle var helt nye surfere, ligesom os og andre havde prøvet det flere gange. Heldigvis skal man kun surfe med folk på samme niveau som en selv, hvilket var betryggende.

Campen i Canggu er så smuk og hyggelig! Der er to lækre pools og en stor plæne til volleyball, yoga eller andet. Der står også surfboards, som du frit kan hive med ned til stranden. Det søde personale står for at lave lækker morgenmad og aftensmad, som man spiser i fællesskab. Der er også rig mulighed for at lære nye mennesker at kende, da der er arrangeret en masse aktiviteter såsom udflugter, yoga, volleyballturneringer, festligheder m.m.

EN TYPISK DAG

MINI FOODGUIDE I CANGGU

Ud over surfing var maden helt klart den største optur ved Canggu, så hvis der er nogle derude, der overvejer en tur til Bali’s surferparadis er der her en lille foodguide.

The Mocca blev jeg nødt til at prøve, da vi gik forbi en dag. Caféen var så fin, åben og lys og tiltalte mig straks. I hele området går de meget op i at gøre maden æstetisk og The Mocca var ingen undtagelse. Se lige den havregrød!

The Mocca

The Shady Shack ligger lige ved siden af campen og er det mest populære frokoststed for Lapoint gæsterne. Her sidder digitale nomader, surfere, globetrottere og ja, man får bare følelsen af at alle lever livet fuldt ud. Jeg behøver nok ikke at sige at maden er V A N V I T T I G lækker. Lige fra avocadotoast til smoothiebowls til oatmeal.

The Shady Shack

Copenhagen Canggu satte gang i hjemvéen og mindede os om Mad og Kaffe som er yndlingscaféen herhjemme. Der var rugbrød, kanelsnegle og hønsesalat, so what more do you need?! Stedet er super populært i Canggu og man kan da ikke andet, end at blive lidt stolt over at være københavner.

Copenhagen Canggu

Crate Cafe har en lidt mere industriel vibe, i forhold til de andre caféer i Canggu hvor alt er lavet af bambus og man sidder under grønne planter. Her er der lang kø, men den stryger forbi, inden du når at overveje, hvad du skal bestille. Miljøet og menneskerne er mere “artsy”, men det er ikke så mærkeligt, da Crate også huser et galleri.

Crate Cafe

Andet godt: Du kan ikke tage til Canggu uden at drikke en Bintang (eller fem) på Old Man’s. Det er helt sikkert “the place to be” hvis du skal ud og være sjov. Hvis en fancy cocktail og en smuk udsigt tiltaler mere, skal du helt sikkert forbi Jl Terrace. Desværre fik jeg ikke taget billeder fra mine festligheder, for ja alkoholen tog over og lyssætningen var der simpelthen bare ikke 😉 Min sidste anbefaling går til The Lawn, som fik os til at pjække fra surfteori en enkelt gang, da vi simpelthen bare blev nødt til at prøve den lækre beachclub. Og det bliver du også nødt til!

BYDER FREMTIDEN PÅ MERE SURFING?

ØH JA! Lapoint har også surfcamps i Portugal, Sri Lanka, Costa Rica, Bali, Norge og Marokko, så der er rig mulighed for at prøve surfing af. Mr. V og jeg overvejer stærkt at prøve deres surfcamp på Sri Lanka til vinter, selvom jeg også sagtens kunne tage tilbage til Canggu.. Det er i hvert fald ikke sidste gang, at jeg skal ud på bølgerne, også selvom det er med vand i næsen – og det siger lidt om hvor sjovt, det er!

Du kan blive meget klogere på priser, niveauer og destinationerne lige HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *